28 ene 2013

CREMA DE PIÑA



Ingredientes: 1/2 lata de piña natural, 2 yogures naturales, 2 claras de huevo, 1 cucharadita de miel.
Preparación: Mezcla los yogures con la piña y la miel y bate. Por otro lado, monta las claras a punto de nieve y mézclalo con la crema suavemente. Conserva en el congelador y sácalo un ratito antes de servirlo.

Fuente : http://www.crecerfeliz.es

COMO FACER QUE NENOS E NENAS COMAN FROITA E VERDURA

Os beneficios das froitas e as verduras para a saúde son innumerables e os nenos  e nenas, en especial, deberían gozar deles. Esta é a idade en que a nutrición é fundamental e os vexetais xogan un rol moi importante no crecemento.

Se vostede está preocupado por non saber se o seu fillo come suficientes froitas e verduras ?-recoméndase cinco tipos distintos ao día-, a revista online Salon.com recomenda ter en conta algúns detalles que farán que os mozos en casa aumenten o seu consumo de vexetais.

CEDO E SEGUIDO
Os sabores da dieta da nai pasan ao fillo a través do líquido amniótico e do leite materno. Os estudos demostraron que cando as nais comen froitas e vexetais durante o embarazo e a lactación, os bebés están máis preparados para aceptar eses alimentos.

Xa cando os pequenos teñen 24 meses, eles están máis abertos a novas texturas e sabores, así que este é o momento para presentarlles novas verduras e froitas. Se ao principio non lle vai ben, a repetición é a clave. Insista e verá como eventualmente ao neno lle gustará esta comida.

SEXA UN MODELO A SEGUIR
Os nenos copian aos adultos e durante esta etapa cren que todo o que os seus pais lle din é verdade. Servir ceas balanceadas e ricas en vexetais e gozalas en familia é unha mensaxe moi clara para o neno.

O feito de que en moitas culturas aos nenos gústelles a comida picante e até amarga proba que as preferencias alimenticias non son só psicolóxicas, senón culturais e de hábitos. A preferencia polo doce é universal, pero o gusto polos outros sabores pódese ser aprendido.

NON CAMBIE Os SABORES
Deixe que as froitas e vexetais mostren o seu verdadeiro sabor. Cocíñeas de maneira simple e celebre o delicioso sabor que estes alimentos de seu xa teñen. Pode servilas até cruas. Así os seus fillos aprenderán a apreciar os sabores e texturas.

SEMPRE DA MELLOR CALIDADE
Trate de evitar malas experiencias con ingredientes que non sexan de boa calidade, porque unha soa delas pode influír no futuro. Ás veces, toda unha familia renega dunha verdura porque algunha vez comérona mal cociñada ou non era de boa calidade. Por exemplo, un brócoli sobrecocido ponse amargo e deixa de ser rico.

Un vexetal que creceu de maneira orgánica e é da tempada é unha cousa completamente distinta a outra comprada no supermercado e que creceu con pesticidas.

SIRVA UNHA COMIDA PARA TODOS
Facer un menú especial para os nenos é pouco práctico e innecesario. Eles deben ser introducidos gradualmente á dieta familiar, unha vez que deixen o leite materno, e logo comerán o mesmo que o resto da familia pero en porcións máis pequenas.

Os nenos non teñen que comer comida especial e, peor aínda, que veña nunha caixa cun dibujito animado fóra. Se teñen fame, eles comerán o que se cociñou en casa. Se non hai substitutos e só hai unha opción, eles terán que comela si ou si.

INVOLUCRE Aos NENOS NA PREPARACIÓN
Preséntelle aos nenos en casa o mundo da botánica e a xardinaría cos vexetais das comidas. Logo pode levalos aos mercados.
Logo ensínelles a preparar unha rica ensalada ou un prato de verduras fervidas. Convídeos máis seguido á cociña e preparen xuntos pratos sobre a base de vexetais.

NIN OS PRESIONE NIN OS PREMIE
Se presiona aos mozos a consumir un tipo específico de comida, van perder interese nela e vana a rexeitar aínda máis. Evite tensións na mesa. Se lle ofrece un premio, como a sobremesa, quítalle o sentido ás verduras, porque lle di que o doce é o premio (o bo) polo esforzo para comer vexetais (o malo). Comer verduras debería volverse un hábito en grao sumo natural.

MENÚ FEBREIRO

Luns
Martes
Mércores
Xoves
Venres
04
Sopa

Arroz con polo


Iogur
05
Pizza

Pescada á romana
Ensalada.

Froita.
06
Crema de verduras

Tenreira asada.
Goarnición.

Postre lácteo.
07
Xudías con xamón.

Peixe espada.
Pataca cocida.

Iogur
08
Ensalada mixta.

Hamburguesa.
Patacas fritidas.

Macedonia.
11

12

13

14
Crema de cenoria

Lombo á plancha.
Pataca fritida.

Queixo con marmelo.
15
Espagueti boloñesa.

Tortilla francesa
Ensalada.

Froita.
18
Crema de champiñóns.

Chuleta.
Pataca fritida.

Iogur.
19
Sopa.

Pescada á galega.


Macedonia.
20
Chícharos con xamón.

Albóndegas.
Arroz


21
Potaxe de garabanzos.

Salmón.
Ensalada.

Iogur.
22
Caldo galego.

Tortilla española.
Tomate.

Froita
25
Menestra de verduras.

Milanesa de tenreira.
Pataca cocida.

Iogur.
26
Ensalada mixta.

Churrasco.
Pataca fritida.

Froita.
27
Fabada.

Pescada á romana.
Ensalada.

Postre lácteo.
28
Crema de cabaciña.

Polo asado.
Arroz.

Froita.
01
Empanada xamón e queixo.

Tortilla española.
Ensalada.

Macedonia.

13 ene 2013

QUE SON AS ALERXIAS ALIMENTARIAS?

Unha alerxia alimentaria é unha reacción anómala, chamada de hipersensibilidad, que se produce tras tomar unha cantidade normal dun alimento determinado. A reacción repítese cada vez que se toma o alimento en cuestión.

Aínda que as alerxias alimentarias son pouco frecuentes, adoitan producirse en nenos menores de catro anos.

As alerxias alimentarias máis frecuentes son ao leite, os ovos, o peixe, os froitos secos, os cítricos e os tomates.



Os nenos con alerxias alimentarias adoitan presentar distintos síntomas en episodios recorrentes, que inclúen:

    Eczema infantil grave (ou erupción cutánea)
    Vómitos
    Diarrea (sen razón aparente)
    Bronquite asmática ou asma
    Rinitis alérxica.

No comedor escolar hai menus adaptados aos nenos e nenas que sofren alerxias alimnetarias. É necesario que a familia aporte un informe médico que especifique o tipo de alimentos que non debe incluir a dieta do seu fillo ou filla.

8 ene 2013

MENÚ XANEIRO


xaneiro 2013


















Luns
Martes
Mércores
Xoves
Venres
07

08
Sopa.

Peituga de pavo.
Pataca fritida.

Froita.
09
Lentellas.

Tortilla.
Tomate.

Postre lácteo.
10
Crema de cenoria.

Pescada á romana.
Ensalada.

Iogur.
11
Pizza.

Álbóndegas.
Arroz.

Macedonia.
14
Macarrons con tomate.

Peituga de pavo.
Ensalada.

Iogur
15
Crema de cabaciña.

Pescada á galega.

Froita
16
Empanada.

Tenreira asada.
Goarnición.

Postre lácteo
17
Sopa.

Peixe espada.
Ensalada.

Iogur
18
Xudías con xamón.

Hamburguesa.
Pataca fritidas.

Froita
21
Sopa.

Filete de tenreira.
pataca cocida.

Iogur
22
Crema de verduras.

Pescada á galega.


Froita
23
Fabada.

Tortilla francesa.
Tomate.

Postre lácteo
24
Empanada.

Xamón asado.
Arroz.

Iogur

25
Ensalada mixta.

Churrasco.
Pataca fritida.

Froita
28
Crema de champiñons.

Peituga de pavo.
PAtaca fritida.

Iogur
29
Ensalada mixta.

Lasaña.

Froita
30
Sopa.

Salmón.
Pataca cocida.

Postre lácteo
31
Caldo

Albóndegas
Arroz.

Iogur
01