28 abr 2013

MENÚ MAIO




























maio 2013













Luns
Martes
Mércores
Xoves
Venres




06
Espaguetis con atún.

Peituga de pavo.
Ensalada.

Iogur.


07
Pizza.

Pescada á romana.
Ensalada.

Froita.
08
Sopa.

Hamburguesa.
Pataca fritida.

Macedonia.
09
Chícharos con xamón.

Salmón.
Pataca cocida.

Iogur.
10
Ensaladilla.

Tenreira asada.
Arroz.

Postre lácteo




13
Crema de cenoria.

Bistec de tenreira.
Pataca cocida.

Iogur.


14
Ensalada mixta.

Churrasco.
Pataca fritida.

Froita.
15
Empanada.

Salmón.
Ensalada.

Postre lácteo.
16
Potaxe de garabanzos.

Tortilla española.
Tomate.

Xeado.
17





20
Sopa.

Lombo á plancha.
Patacas fritidas.

Iogur.


21
Ensaladilla.

Calamares á romana.
Ensalada.

Froita.
22
Macarróns con tomate

Chuleta de pavo.
Tomate.

Postre lácteo.
23
Croquetas.

Paella.


Macedonia.
24
Pizza

Tenreira asada.
Goarnición.

Xeado
.




27
Xudías con xamón.

Milanesa.
Pataca fritida.

Iogur.
28
Ensalada mixta.

Lasaña.


Froita
29
Empanada.

Fideo con polo.


Postre lácteo.
30
Lentellas.

Lombo á plancha.
Tomate.

Queixo, marmelo e galleta.
31
Crema de verduras.

Pescada á romana.
Ensalada.

Iogur.































CULLERES DE CHOCOLATE

Busca unhas culleres de plástico de cores que teñan un bo tamaño. Apoia os mangos no bordo dun prato para que non se che derrame o chocolate fundido ao enchelas.

A continuación, funde o chocolate no microondas ou nun cazo a lume lento cun pouquiño de auga.
Cando o teñas derretido, espera un pouco a que se arrefríe e enche a continuación as culleres e, antes de que endureza, decóraas con chucherías diferentes: anises de cores, bolitas de prata e ouro, gominolas, etc. Podes presentalas en plano nunha fonte de cartón ou ben de pé, dentro de vasos ou cubiletes de cores. 



MENÚ DO 29 DE ABRIL AO 3 DE MAIO


abril 2013













Luns
Martes
Mércores
Xoves
Venres




29
Sopa.

Bistec de tenreira.
Pataca cocida.

Iogur.
30
Ensaladilla.

Lasaña.

Froita.
01

02
Lentellas.

Tortilla francesa.
Tomate.

Macedonia.
03
Xudías con xamón.

Polo asado.
Pataca fritida.

Xeado.



O CHOCOLATE

É moi difícil, non só para os nenos, resistirse ao chocolate. Case a todo o mundo gústalle o chocolate. Non existe nada máis pracenteiro que unha chocolatina, unha galleta ou un xeado de chocolate. Son irresistibles!

Non hai dúbida de que o chocolate sexa bo, pero segundo os nutricionistas, é recomendable consumilo con moderación e establecendo uns límites principalmente á hora de determinar unha dieta para os nenos.

Beneficios do chocolate para os nenos

O chocolate é nutritivo e enerxético. Contén nutrientes como o calcio (boísimo para os ósos e os dentes dos nenos), o fosfato, proteínas e outros minerais que son indispensables para o crecemento dos nenos. Ademais, contén sustancias naturais, como os flavonoides, que protexen o organismo fronte a enfermidades cardiovasculares, polos seus efectos antioxidantes.

Durante moito tempo, o chocolate estivo acusado de provocar vicios e adiccións incontrolables, de orixinar problemas metabólicos, cefaleas e sobrepeso, e sobre todo, de incrementar as caries infantís. Con todo, as investigacións demostran que o chocolate é unha fonte rica de saúde. O chocolate fortalece a enerxía que o neno utiliza para xogar, estudar, saltar e correr.

Se o teu fillo quere comer algo que posúe chocolate, debes considerar algunhas situacións:
- Presenta sobrepeso
- É alérxico a algún dos seus compoñentes
- Padece diabetes.

Nestes casos, o consumo do chocolate debe estar orientado polo pediatra do neno. Nalgunhas situacións, hai que restrinxilo e noutras, prohibilo. Pero aínda que o teu fillo non estea nestas situacións, o consumo do chocolate debe ser sempre limitado. Se o neno consome chocolate en cantidades esaxeradas, pode sufrir unha intoxicación, e ter diarrea, náuseas e vómitos. Se chega a esta situación, débese suspender o chocolate ata que os síntomas desaparezan e hidratar o neno con moito líquido.

Cando poden tomar chocolate os nenos?
O consumo de chocolate recomendable para os nenos debe facerse a media mañá ou na merenda, xa que se trata dun alimento moi enerxético e calórico, que non convén mesturar ou engadir a unha comida principal. A cantidade de consumo indicada para nenos saudables é de, ao máximo, 50 gramos ao día.

Os nenos diabéticos deben restrinxir o seu consumo e facelo con moderación a condición de que se trate de chocolate puro, que contén menos graxa e azucres que outros preparados. Os nenos que non toleran a lactosa, poden consumir o chocolate puro que non contén leite.

A sensación de satisfacción que produce o chocolate é igual en adultos que en nenos. A razón é que a inxestión de chocolate aumenta a produción dunha sustancia, a feniletilamina, un neurotransmisor responsable desta sensación de benestar.

1 abr 2013

MENÚ ABRIL





Luns
Martes
Mércores
Xoves
Venres






01

02
Espaguetis con tomate.

Peituga de polo.
Ensalada

Froita.
03
Lentellas.

Bacalao á galega.


Postre lácteo.
04
Ensaladilla.

Tortilla francesa.
Tomate.

Xeado.
05
Repolo.

Lombo á plancha.
Arroz.

Froita.






08
Crema de cabaciña.

Milanesa.
Pataca cocida.

Iogur
09
Ensalada mixta.

Churrasco.
Pataca fritida.

Froita.
10
Fabada

Salmón.
Ensalada.

Postre lácteo.
11
Xudías.

Arroz con polo.


Iogur
12
Pizza

Calamares guisados.


Queixo, marmelo e galleta.






15
Sopa

Peituga de pavo.
Pataca fritida.

Iogur
16
Ensaladilla.

Pescada á romana.
Ensalada.

Froita
17
Empanada.

Tenreira asada.
Goarnición.

Postre lácteo.
18
Guisantes con xamón

Albóndegas con arroz.


Macedonia.
19
Macarróns con tomate.

Tortilla francesa.
Ensalada.

Iogur.






22
Crema de cenoria.

Lombo á plancha.
Pataca cocida.

Iogur.
23
Pizza.

Calamares á romana.
Ensalada.

Froita.
24
Sopa.

Pavo estofado.


Postre lácteo.
25
Lentellas.

Salmón.
Ensalada.

Iogur.
26
Ensalada mixta.

Hamburguesa.
Pataca fritida.

Xeado.